Împreună pentru afacerea ta!

Împreună pentru afacerea ta!

Căutare

Ştiri şi comunicate de presă

Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora

Camera de Comerț și Industrie Caraș-Severin, în parteneriat cu INFOR ELEA din San Secondo di Pinerolo (Italia) și Asociația „Spirit Românesc” O.N.L.U.S. din Roma, implementează proiectul „Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora”.

Chestionar

În vederea cunoașterii unor amănunte referitoare la părerea dvs., vă rugăm accesați link-ul de mai jos, să descărcați chestionarul, să-l completați și să-l trimiteți la adresa de email ccia@ccia-cs.ro.

CHESTIONAR

Statistici

Avem 13 vizitatori online
Ştirile CCIA Caraş-Severin
Pagina de start > Ştiri
Ştiri
„Camera” a intrat pe ușa din dos
Duminică, 02 Octombrie 2016 20:42

Probabil că cei care au înființat la Reșița așa-zisa Cameră de comerț și industrie româno-chineză n-au aflat de Legea nr. 335/2007 a Camerelor de comerț din România. Dacă ar fi avut curiozitatea să o citească ar fi putut observa că la art. 3 - (1) scrie negru pe alb: ”Denumirea camera de comerț poate fi folosită numai de către cele constituite conform Decretului-lege nr.139/1990... și recunoscute prin Hotărârea Guvernului nr. 799/1990...” Iar mai departe la al. (3) se spune: „Denumirea camera de comerț poate fi utilizată numai de organizațiile constituite cu respectarea prevederilor prezentei legi.” Așadar, stimați membrii fondatori, vă rugăm să scrieți pe frontispiciul sediului, dar și pe documentele pe care le emiteți adevărul: Camera de Comerț Bilaterală România - China, Filiala Caraș-Severin. În română și în mandarină. Nu Camera de Comerț și Industrie Caraș-Severin.

Să nu credeți că avem o problemă cu ei. Nu, o asociație care să impulsioneze relațiile Caraș-Severinului cu China e binevenită. Mai ales că poporul prieten și frate chinez se află într-o continuă expansiune. Iar județul nostru, printre cele mai mari ca suprafață din România și cu o populație în continuă scădere, poate primi spre 100.000 de chinezi. Binențeles, alături de investiții care să creeze peste 100.000 de locuri de muncă. Ceea ce am înțeles că se va înâmpla, chiar dacă nu am participat la manfestările prilejuite de inaugurarea filialei din Reșița a pseudocamerei de comerț România-China. De ce n-am fost prezenți la ”eveniment”? Pentru că s-a lucrat subversiv, fără implicarea noastră. Iar invitația de participare am primit-o în după-amiaza zilei de miercuri, probabil cineva atrăgându-le atenția organizatorilor asupra acestui fapt. Noi am putea fi deschiși colaborării cu filiala, pe baza unor principii corecte în relația cu mediul de afaceri din Caraș-Severin, cu membrii noștri și ai lor. Sper ca liderii asociației (pentru că, bănuiesc, s-au constituit pe legea asociațiilor și fundațiilor?!) să înțeleagă ce am vrut să spun. Dar primordial este să-și modifice sigla și logo-ul. Iar apoi să reușescă să aducă câți mai mulți investitori chinezi la Reșița și în județ. Succes deplin Dragonilor roșii din Caraș-Severin!

Petru Buzzi
Președintele Camerei de Comerț și Industrie Caraș-Severin

 
Invitaţie la cursuri gratuite de antreprenoriat
Luni, 17 Octombrie 2011 16:23

Click pe fişierul de mai jos pentru textul integral al invitaţiei.

Ataşamente:
FişierMărime fişier
Download-ează acest fișier (invitatie-52320.pdf)Invitaţie la cursuri gratuite de antreprenoriat177 Kb
 
Targ pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii
Duminică, 29 Mai 2011 21:32

In perioada 23 – 26 iunie 2011 Romexpo organizeaza IMM - Targ pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii. IMM se afla la prima editie si se adreseaza mediului de afaceri, consultantei in domenii de interes financiar, bancar, imobiliar, marketing, asigurari, design interior, echipamente IT si multe altele.

Citeşte mai mult...
 
Hot-spot gratuit la CCI Caraş-Severin
Vineri, 12 Noiembrie 2010 11:35

Camera de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin are plăcerea de a vă informa că, în urma Protocolului încheiat cu ROMTELECOM, începând cu luna noiembrie 2010, membrii CCI vor putea accesa gratuit internet la sediul instituţiei noastre.

Este vorba despre acces wireless la internet folosind laptopul personal, telefonul mobil sau internet fix prin laptopul pus la dispoziţie de ROMTELECOM, amplasat în holul instituţiei noastre.

Ataşamente:
FişierMărime fişier
Download-ează acest fișier (comunicat-de-presa-romtelecom-caras-severin.pdf)Comunicat de presă Romtelecom117 Kb
 
Seminar
Miercuri, 06 Octombrie 2010 08:32

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură  organizează joi, 7 octombrie, de la ora 14, la sediul CCIA din Reşiţa, str. Petru Maior, nr. 71, un seminar cu tema – Informare cu privire la noi reglementări fiscale pentru persoanele fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale. Seminarul va fi susţinut de ec. Doru Cozma, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Caraş-Severin. Pentru detalii sunaţi la tel. 0255215829 sau 0753221965.

 
Seminar cu tema „Fondurile europene – sursă de finanţare pentru dezvoltarea afacerilor“
Vineri, 16 Martie 2012 21:10

În data de 23 martie 2012, începând cu orele 14, în sala de şedinţă a Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin din Reşiţa, str. Petru Maior, nr. 71, parter, va avea loc seminarul cu tema „Fondurile europene - sursă de finanţare pentru dezvoltarea afacerilor“. Click pe fişierul ataşat pentru detalii.

 
Seminar cu tema „Noutăţi legislative în domeniul fiscal“
Marţi, 14 Februarie 2012 17:26

În data de 22 februarie 2012, începând cu orele 14, în sala de şedinţă a Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin din Reşiţa, str. Petru Maior, nr. 71, parter, va avea loc seminarul cu tema „Noutăţi legislative în domeniul fiscal“. Click pe fişierul ataşat pentru detalii.

 
Programul Acces-Abilitate
Marţi, 05 Aprilie 2011 20:05

In vederea derularii unui proiect european ce are ca scop sprijinirea persoanelor cu dizabilitati prin incadrarea acestora in cimpul muncii, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Caras-Severin va prezinta mai jos doua invitatii.

Citeşte mai mult...
 
Târgul Comercial Internaţional Dakar
Vineri, 08 Octombrie 2010 16:44

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin vă informează despre  desfăşurarea celei de-a 19-a ediţie a Târgului Comercial Internaţional Dakar (FIDAK), organizat în perioada 2 – 13 decembrie 2010 în incinta zonei expoziţionale Centrul Internaţional de Schimburi Dakar (CIED).

Tema acestei ediţii este „Dezvoltarea agriculturii: un mijloc de dezvoltare a integrării economice regionale”. Organizat în mod constant la fiecare doi ani încă din 1974, FIDAK (membru al Asociaţiei Globale pentru Expoziţii Industriale – UFI, începând cu 1978) rămâne unul dintre cele mai importante evenimente economice şi comerciale din Africa, în general, şi din regiunea Africii Sub-sahariene, în mod particular, vizând o piaţă cu peste 200 milioane de consumatori.

Un loc privilegiat pentru promovarea produselor şi serviciilor, pentru schimburi şi contacte de afaceri, FIDAK a înregistrat pe parcursul celei de-a 18-a ediţii, următoarele rezultate: spaţiu expoziţional: aproximativ 15.000 m²; participare oficială: 20 de ţări + ECOWAS; ţări de origine a expozanţilor: 31; expozanţi (direcţi şi indirecţi): 789.

Mai multe informaţii despre participarea la acest eveniment puteţi solicita la tel. 0255215829.

 
Invitat al consulului Germaniei la Timişoara
Vineri, 01 Octombrie 2010 00:00

Petru Buzzi, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin, a luat parte, ieri, 01.10.2010, la concertul de gală şi recepţia care au avut loc la Opera Naţională Română din Timişoara, cu ocazia Zilei Unităţii Germane şi a 20 de ani de la reunificarea Germaniei. Preşedintele CCIA Caraş-Severin, Petru Buzzi, a fost oaspetele consulului Republicii Federale Germania la Timişoara, Klaus Chirstian Brennecke.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 3

Pe scurt...

Reducere de taxă

Membrii Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin pot beneficia de reducerea taxelor de arbitrare, datorate în litigiile deduse Curţii de arbitraj comercial de pe lângă această Cameră, cu până la 10%.

Servicii de promovare

Camera de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin oferă firmelor interesate servicii de promovare a produselor/serviciilor prin intermediul site-ului C.C.I.A. C.-S.

Pentru detalii contactaţi-ne la tel. +40-255-21.58.29.

Banner
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack