Împreună pentru afacerea ta!

Împreună pentru afacerea ta!

Căutare

Ştiri şi comunicate de presă

Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora

Camera de Comerț și Industrie Caraș-Severin, în parteneriat cu INFOR ELEA din San Secondo di Pinerolo (Italia) și Asociația „Spirit Românesc” O.N.L.U.S. din Roma, implementează proiectul „Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora”.

Chestionar

În vederea cunoașterii unor amănunte referitoare la părerea dvs., vă rugăm accesați link-ul de mai jos, să descărcați chestionarul, să-l completați și să-l trimiteți la adresa de email ccia@ccia-cs.ro.

CHESTIONAR

Statistici

Avem 14 vizitatori online
Ştirile CCIA Caraş-Severin
Pagina de start > Servicii > Servicii de informare
Servicii de informare, documentare comercială şi tehnoredactare
Joi, 22 Octombrie 2009 14:35

O categorie importantă de servicii asigură informarea şi documentarea comercianţilor, de la redactarea şi tehnoredactarea actelor constitutive ori modificatoare de societate şi până la aspecte juridice şi practice privind funcţionarea eficientă, divizarea, fuziunea, închiderea temporară a activităţii, lichidarea ori asocierea unei societăţi.

Aceste servicii se acordă prin grupul de jurişti constituiţi în BASC:

  • informare iniţială şi întocmirea documentaţiei în vederea înregistrării societăţilor comerciale;
  • tehnoredactarea actelor constitutive şi adiţionale, a cererilor de înregistrare sau de menţiuni, verificarea şi întocmirea dosarelor de autorizare;
  • fuziuni, divizări, constituiri sucursale;
  • hotărâri AGA, declaraţii, contracte de comodat, închiriere, asociere;
  • informaţii pentru investitorii străini în România;
  • documentare pe linia organizării şi administrării arbitrajului comercial, inclusiv privind conţinutul "Clauzei arbitrale" necesară promovării unei acţiuni arbitrale;
  • selecţii de acte normative şi consultare a acestora;
  • operatiuni de înscriere în arhiva electronică de garanţii reale mobiliare;
  • eliberarea de certificate de forţă majoră: Camerelor de comerţ li se recunoaşte dreptul exclusiv de a emite, la cerere, documentul denumit "Certificat de forţă majoră". Acesta se acordă agenţilor economici care întâmpină greutăţi datorită unor factori insurmontabili şi independenţi de voinţa şi acţiunea lor, precum: calamităţi naturale, greve, stare de război, embargou, ş.a.. Drept urmare, cel care invocă o atare situaţie este scutit de plată de penalităţi şi daune pe perioada în care evenimentul de forţă majoră a fost confirmat.
 

Pe scurt...

Cine sunt membrii Camerei?

Membrii CCIA sunt comercianţii persoane juridice şi fizice, organizaţiile de tip asociativ, care, pe baza voinţei libere exprimate, aderă la statutul Camerei.

Servicii de promovare

Camera de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin oferă firmelor interesate servicii de promovare a produselor/serviciilor prin intermediul site-ului C.C.I.A. C.-S.

Pentru detalii contactaţi-ne la tel. +40-255-21.58.29.

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack