Pagina de start > Comunicate de presă > Antreprenorii din Caraş-Severin, în ultima vizită de studiu din cadrul proiectului
Marţi, 22 Octombrie 2013 12:40

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin în calitate de beneficiar, respectiv partener principal în cadrul Parteneriatului dintre Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Alba, Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea, SC Top Media SRL Reşiţa, Asociaţia Tradition Group - Alba, INFOR Consorzio Interaziendale per la Formazione şi SAA Scuola di Amministrazione Aziendale din Italia, implementează începând cu luna ianuarie 2011 proiectul “Dezvoltarea culturii antreprenoriale în judeţele Caraş-Severin, Alba şi Vâlcea”. Acest proiect este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni”. Proiectul va fi implementat până-n data de 31 decembrie 2013.

În cursul lunii septembrie 2013, mai exact între 15 şi 21, 25 de întreprinzători din judeţul Caraş-Severin au efectuat ultima vizită de studiu în provincia Torino, respectiv din localitatea San Secondo di Pinerolo și proximitatea acesteia, organizată de liderul de parteneriat Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin, împreună cu partenerul din Italia, INFOR. Evenimentul a inclus vizitarea cooperativei agricole “Cascina rosa” din CARAGLIO, vizitarea Muzeul gustului din Frossasco, a locandei “Masoin Verte” din Cantalupa, a Consortiului de slow-food “EATALY” şi a firmei de produse tipice locale aLBERGIAN din Pinerolo, vizitarea scolii agricole de formare profesionala “SCUOLA MALVA” şi a Agroturismului “Foresteria Massello” din Massello.

Partenerii de la Camerele de Comerţ şi Industrie Alba şi Vâlcea vor efectua ultimele vizite prevăzute în cadrul proiectului în cursul acestei luni.  Pe tot parcursul implementării proiectului, aproximativ 200 de întreprinzători din judeţele Caraş-Severin, Alba şi Vâlcea  vor beneficia de vizite de schimb de experienţă, ocazie cu care se pot familiarizat cu poveştile de succes ale oamenilor de afaceri din zona vizitată.

Deşi bilanţul proiectului va putea fi făcut abia peste aproximativ două luni, cert este că de activităţile derulate în cadrul lui s-au bucurat aproximativ 800 de persoane din judeţele Caraş-Severin, Alba şi Vâlcea. Peste 550 dintre ele au dobândit abilităţi care le pot aplica în viaţa şi activitatea de zi cu zi – absolvirea cursurilor de antreprenor şi manager de vânzări - , cam tot atâtea au beneficiat de consultanţă specializată  în domeniul dezvoltării afacerilor, iar peste 200 s-au convins de importanţa deţinerii de cunoştinţe certificate în domeniul în care activezi pe parcursul  vizitelor de studiu în Italia.

Cristiana Stoichescu,
Expert informare-promovare

Resita, 22.10.2013

Download-ează acest fișier (comunicat-presa-20131022.pdf)Comunicat de presă, 22.10.2013251 Kb