Împreună pentru afacerea ta!

Împreună pentru afacerea ta!

Căutare

Ştiri şi comunicate de presă

Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora

Camera de Comerț și Industrie Caraș-Severin, în parteneriat cu INFOR ELEA din San Secondo di Pinerolo (Italia) și Asociația „Spirit Românesc” O.N.L.U.S. din Roma, implementează proiectul „Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora”.

Chestionar

În vederea cunoașterii unor amănunte referitoare la părerea dvs., vă rugăm accesați link-ul de mai jos, să descărcați chestionarul, să-l completați și să-l trimiteți la adresa de email ccia@ccia-cs.ro.

CHESTIONAR

Statistici

Avem 12 vizitatori online
Ştirile CCIA Caraş-Severin
Pagina de start > Comunicate de presă > Comunicat de presă privind derularea proiectului „RO4 RURALBIZ – Iniţiative pentru o dezvoltare rurală durabilă”

 

Antet UE

Comunicat de presă privind derularea proiectului „RO4 RURALBIZ – Iniţiative pentru o dezvoltare rurală durabilă”
Miercuri, 10 Aprilie 2013 22:20

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin, în calitate de partener al Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea, informează opinia publică despre derularea şi apropierea de final a proiectului „RO4 RURALBIZ – Iniţiative pentru o dezvoltare rurală durabilă”, ID 47717, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Proiectul s-a adresat locuitorilor din mediul rural din regiunile Vest şi Sud-Vest, fie şomeri, persoane neocupate sau ocupate în agricultura de subzistenţă, ori întreprinzători privaţi sau angajaţi.

Bilanţul proiectului este unul bogat şi merituos pentru întreaga echipă ce s-a ocupat de implementarea lui. În Regiunea Vest a ţării, respectiv în judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş, 187 de persoane au participat la 8 ateliere de afaceri, 154 dintre acestea beneficiind în prezent de instruire antreprenorială certificată. De asemenea, 60 de persoane au participat la cursuri de competenţe în utilizarea calculatorului, 41 dintre acestea fiind certificate, iar alte 46 de persoane care locuiesc în zone cu potenţial turistic deţin, în urma participării la curs, diplome de lucrător pensiune turistică.

Nu în ultimul rând, pe parcursul derulării acestui proiect, 305 persoane din mediul rural al celor patru judeţe implicate au primit asistenţă şi consultanţă specializată.

După finalizarea celor 14 programe de formare profesională, la Băile Herculane a avut loc, la finele lunii martie 2013, Workshop-ul OBSERVATORULUI REGIONAL VEST pentru Dezvoltarea Iniţiativelor Antreprenoriale Rurale, eveniment ce a reunit peste 30 de membri ai Observatoarelor Regionale din cele patru judeţe implicate în derularea proiectului.

În plus, peste doar câteva zile, 20 de întreprinzători din regiune vor participa la o vizită de studiu cu caracter de schimb de experienţă în Ungaria. Acolo, partenerul maghiar – Universitatea din Debrecen –, le-a pregătit acestora întâlniri cu întreprinzători maghiari care deţin afaceri de succes cu obiecte de activitate similare.

Mai multe rezultate în ceea ce priveşte eficienţa tuturor activităţilor întreprinse prin proiect le vom avea abia peste câteva luni, când se va efectua o analiză a gradului de ocupare în muncă a celor care au finalizat toate cele 14 grupe de formare profesională. Vom reveni atunci cu amănunte.

Pentru informaţii suplimentare despre Proiectul RO4 RURALBIZ sau despre alte proiecte derulate de CCIA Caraş-Severin, vă rugăm să ne contactaţi la sediul din Reşiţa, str. Petru Maior nr. 71, Tel. 0255215829, Fax 0255220114, E-mail  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Iuliana Bucateş,
Expert comunicare şi promovare proiect

Ataşamente:
FişierMărime fişier
Download-ează acest fișier (comunicat-de-presa-2-rural-biz.pdf)Text comunicat261 Kb
 
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Investeşte în oameni!
Axa Prioritară 5 “Promovarea măsurilor active de ocupare”
Domeniul Major de Intervenţie 5.2 „Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă”
Titlul proiectului: „RO4 RURALBIZ – Iniţiative pentru o dezvoltare rurală durabilă”
Numărul de identificare al contractului de finanţare: POSDRU/83/5.2/S/47717

Pe scurt...

Cine sunt membrii Camerei?

Membrii CCIA sunt comercianţii persoane juridice şi fizice, organizaţiile de tip asociativ, care, pe baza voinţei libere exprimate, aderă la statutul Camerei.

Servicii de promovare

Camera de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin oferă firmelor interesate servicii de promovare a produselor/serviciilor prin intermediul site-ului C.C.I.A. C.-S.

Pentru detalii contactaţi-ne la tel. +40-255-21.58.29.

Banner
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack