Pagina de start > Comunicate de presă > Comunicat de presă privind derularea proiectului „RO4 RURALBIZ – Iniţiative pentru o dezvoltare rurală durabilă”

Antet UE

Luni, 25 Martie 2013 12:03

Workshopul OBSERVATORULUI REGIONAL VEST

PENTRU DEZVOLTAREA INIŢIATIVELOR ANTREPRENORIALE RURALE

29-31 martie, Băile Herculane, Caraş-Severin

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin implementează proiectul strategic RO4 RURAL BIZ – Iniţiative pentru o dezvoltare rurală durabilă, finanţat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 din Fondul Social European.

În cadrul acestui proiect a fost constituit Observatorul Regional Vest organizat ca o reţea de sprijin a Iniţiativelor Antreprenoriale Rurale create în cadrul proiectului, formată din actori sociali relevanţi: autorităţi publice, angajatori, centre de formare profesională, camere de comerţ, asociaţii de producători, bănci etc.

Membrii Observatorului se vor reuni în cadrul

WORKSHOPULUI REGIONAL VEST

29-31 martie, Băile Herculane, Hotel Diana, Caraş-Severin

Tema evenimentului o reprezintă identificarea de măsuri pentru susţinerea iniţiativelor antreprenoriale în mediul rural, cu accent pe dezvoltarea antreprenoriatului non-agricol şi sustenabilitatea zonei rurale.

Printre temele abordate menţionăm:

- Dezvoltare economică locală – întreprinderi nou înfiinţate, companii existente

- Aspecte privind cooperarea regională

- Strategii de dezvoltare

- Actualele perspective ale regionalizării în România

Vor participa partenerii internaţionali care vor prezenta bune practici privind întreprinzători din mediul rural din Ungaria. Sesiunile vor fi moderate de Costoiu laura, coordonator teritorial al proiectului, după modelul prezentat de un expert internaţional în inovare, Guth Michael, iar tema regionalizării României vă va fi prezentată de un consultant cu expertiză internaţionala pe probleme ale administraţiei locale, Mocanu Mihai.

Agenda evenimentului este anexată.

Bucateş Iuliana, Expert comunicare & promovare

Download-ează acest fișier (agenda-workshop.pdf)Agendă workshop133 Kb

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Investeşte în oameni!
Axa Prioritară 5 “Promovarea măsurilor active de ocupare”
Domeniul Major de Intervenţie 5.2 „Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă”
Titlul proiectului: „RO4 RURALBIZ – Iniţiative pentru o dezvoltare rurală durabilă”
Numărul de identificare al contractului de finanţare: POSDRU/83/5.2/S/47717

Reducere de taxă

Membrii Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin pot beneficia de reducerea taxelor de arbitrare, datorate în litigiile deduse Curţii de arbitraj comercial de pe lângă această Cameră, cu până la 10%.