Pagina de start > Comunicate de presă > Comunicat de presă
Vineri, 17 August 2012 21:42

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin derulează proiectul «Dezvoltarea culturii antreprenoriale în judeţele Caraş-Severin, Alba şi Vâlcea», proiect finanţat prin Programul Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 3  – Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor, Domeniul major de intervenţie 3.1 – Promovarea culturii antreprenoriale.

Parteneri în proiect sunt, pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin, Camerele de Comerţ şi Industrie Alba şi Vâlcea, firme şi organizaţii neguvernamentale din cele trei judeţe, precum şi parteneri din Italia.

În acest moment se desfăşoară selecţia participanţilor la schimbul de experienţă , în funcţie de performanţele obţinute în urma examenului de absolvire şi a domeniilor de interes solicitate de participanţi. În acest sens, pe parcursul lunii septembrie 2012 se vor derula două vizite la partenerul transnaţional din cadrul proiectului. Acestua i-a revenit sarcina de la selecta societăţi comerciale cu domenii de activitate similare absolvenţilor noştri.

Şi în paralel, partenerul responsabil cu furnizarea formării profesionale derulează trei serii de cursuri de Competenţe antreprenoriale şi Manager de vânzări , care se vor finaliza, două dintre ele, până la finele lunii septembrie, iar o a treia serie, în cursul lunii octombrie 2012.

Reducere de taxă

Membrii Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin pot beneficia de reducerea taxelor de arbitrare, datorate în litigiile deduse Curţii de arbitraj comercial de pe lângă această Cameră, cu până la 10%.