Împreună pentru afacerea ta!

Împreună pentru afacerea ta!

Căutare

Ştiri şi comunicate de presă

Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora

Camera de Comerț și Industrie Caraș-Severin, în parteneriat cu INFOR ELEA din San Secondo di Pinerolo (Italia) și Asociația „Spirit Românesc” O.N.L.U.S. din Roma, implementează proiectul „Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora”.

Chestionar

În vederea cunoașterii unor amănunte referitoare la părerea dvs., vă rugăm accesați link-ul de mai jos, să descărcați chestionarul, să-l completați și să-l trimiteți la adresa de email ccia@ccia-cs.ro.

CHESTIONAR

Statistici

Avem 11 vizitatori online
Ştirile CCIA Caraş-Severin
Pagina de start > Comunicate de presă > Comunicat de presă privind derularea proiectului „RO4 RURALBIZ – Iniţiative pentru o dezvoltare rurală durabilă”

 

Antet UE

Comunicat de presă privind derularea proiectului „RO4 RURALBIZ – Iniţiative pentru o dezvoltare rurală durabilă”
Marţi, 14 August 2012 11:19

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin, în calitate de partener al Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea, informează opinia publică despre derularea proiectului „RO4 RURALBIZ – Iniţiative pentru o dezvoltare rurală durabilă”, ID 47717, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, proiect ce se adresează locuitorilor din mediul rural din regiunile Vest şi Sud-Vest, fie şomeri, persoane neocupate sau ocupate în agricultura de subzistenţă, ori întreprinzători privaţi sau angajaţi. Obiectivul general al proiectului este creşterea nivelului de ocupare în activităţi non-agricole a populaţiei rurale din cele două regiuni, printr-un set de acţiuni ce urmăresc stimularea iniţiativelor antreprenoriale în domenii care pot genera dezvoltare locală durabilă şi dezvoltarea de competenţe profesionale care să lărgească posibilitatea de inserţie pe piaţa muncii a resureselor umane.

În Regiunea Vest, în judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş, cel puţin 160 de persoane vor participa la 8 ateliere de afaceri care vor furniza instruire antreprenorială certificată, iar 8o de persoane vor participa la cursuri de competenţe în utilizarea calculatorului sau iniţierea într-o meserie non-agricolă. De asemenea, 20 de întreprinzători din regiune vor participa la o vizită cu caracter de schimb de experienţă în Ungaria, iar 75 de persoane din mediul rural vor primi asistenţă şi consultanţă specializată.

Până în prezent, au fost finalizate opt cursuri de formare profesională pentru locuitorii celor patru judeţe din Regiunea Vest, Caraş-Severin, Hunedoara, Arad şi Timiş:

  1. Competenţe antreprenoriale, Baia de Criş, jud. Hunedoara, 21 absolventi.
  2. Operator calculator electronic si retele, Glimboca, jud. Caras-Severin, 15 absolventi.
  3. Operator calculator electronic si retele, Glimboca, jud. Caras-Severin, 15 absolventi.
  4. Competente antreprenoriale, Vata, jud. Hunedoara, 15 absolventi.
  5. Competente antreprenoriale, Tirnova, jud. Arad, 21 absolventi.
  6. Competente antreprenoriale, Bucovat, jud. Timis, 26 absolventi.
  7. Lucrator pensiune turistica, Valiug, jud. Caras-Severin, 25 absolventi.
  8. Lucrator pensiune turistica, Glimboca, jud. Caras-Severin, 21 absolventi.

De asemenea, tot în cursul acestei luni au început înca două cursuri – Competente antreprenoriale, Voiteg, jud. Timis, şi Hărău, jud. Hunedoara, care se vor finaliza la sfârşitul lunii. În plus, alte trei cursuri sunt în perioada de organizare: operator calculator la Glimboca, jud. Caras-Severin, şi Competente antreprenoriale, la Glimboca, jud. Caraş-Severin, şi Moneasa, jud. Arad.

Proiectul se finalizează în data de 28.02.2013 şi este implementat în parteneriat de către Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin, Asociaţia Română pentru Industrie Electronică şi Software – ARIES Oltenia, SC Euroconsult SRL Râmnicu Vâlcea, Centrul Naţional pentru Servicii de Informare Pleven, Bulgaria şi Universitatea Deberecen, Ungaria.

Pentru informaţii suplimentare sau dacă sunteţi interesaţi de urmarea cursurilor de formare profesională organizate prin proiect vă rugăm să ne contactaţi: Laura Costoiu – coordonator teritorial de proiect, tel. 0727739165 sau Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin, Reşiţa, str. Petru Maior nr. 71, Tel. 0255215829, Fax 0255220114, E-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Iuliana Bucateş,
Expert comunicare şi promovare proiect

 
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Investeşte în oameni!
Axa Prioritară 5 “Promovarea măsurilor active de ocupare”
Domeniul Major de Intervenţie 5.2 „Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă”
Titlul proiectului: „RO4 RURALBIZ – Iniţiative pentru o dezvoltare rurală durabilă”
Numărul de identificare al contractului de finanţare: POSDRU/83/5.2/S/47717

Pe scurt...

Cine sunt membrii Camerei?

Membrii CCIA sunt comercianţii persoane juridice şi fizice, organizaţiile de tip asociativ, care, pe baza voinţei libere exprimate, aderă la statutul Camerei.

Servicii de promovare

Camera de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin oferă firmelor interesate servicii de promovare a produselor/serviciilor prin intermediul site-ului C.C.I.A. C.-S.

Pentru detalii contactaţi-ne la tel. +40-255-21.58.29.

Banner
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack