Împreună pentru afacerea ta!

Împreună pentru afacerea ta!

Căutare

Ştiri şi comunicate de presă

Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora

Camera de Comerț și Industrie Caraș-Severin, în parteneriat cu INFOR ELEA din San Secondo di Pinerolo (Italia) și Asociația „Spirit Românesc” O.N.L.U.S. din Roma, implementează proiectul „Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora”.

Chestionar

În vederea cunoașterii unor amănunte referitoare la părerea dvs., vă rugăm accesați link-ul de mai jos, să descărcați chestionarul, să-l completați și să-l trimiteți la adresa de email ccia@ccia-cs.ro.

CHESTIONAR

Statistici

Avem 22 vizitatori online
Ştirile CCIA Caraş-Severin
Pagina de start > Ştiri > Înfiinţarea Comitetului Consultativ pentru întreprinderi mici şi mijlocii
Înfiinţarea Comitetului Consultativ pentru întreprinderi mici şi mijlocii
Miercuri, 10 Martie 2010 09:41

La data de 4 martie 2010, a avut loc o reuniune de lucru organizata de Agentia pentru Implementarea Programelor si Proiectelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii – AIPIMM unde, in conformitate cu prevederile Legii 346/2004, a fost aprobat regulamentul de organizare si functionare al Comitetului Consultativ pentru dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii. Comitetul va functiona pe langa AIPIMM ca organism consultativ, fara personalitate juridica.

Acest Comitet Consultativ este alcatuit din reprezentanti ai Agentiei, reprezentanti ai Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, ai patronatelor, intreprinderilor mici si mijlocii, ai organizatiilor neguvernamentale, ai organelor de specialitate, ale administratiei publice centrale, precum si ai autoritatilor publice locale.  Acest Comitet are rol consultativ in aprobarea programelor si a masurilor de stimulare a infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii.

In cadrul aceleiasi intalniri au fost prezentate urmatoarele programe de sprijinire a infiintarii de noi intreprinderi si sustinerea dezvoltarii IMM-urilor finantate prin bugetul de stat 2010 (detalii anexa), ce vor fi transmise spre publicare la Monitorul Oficial:

Programul national multianual pe perioada 2002-2012 pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului - buget 2010: 1.000.000 lei. Obiectivul programului: castigarea de piete externe noi; stimularea cererii interne de produse si servicii; cresterea vizibilitatii pe piata mestesugarilor; imbunatatirea accesului mestesugarilor la informatii de piata; cresterea gradului de informatizare a operatorilor economici si promovarea serviciilor si produselor realizate. Beneficiarii sunt: societati comerciale; societati cooperative; persoane fizice autorizate care desfasoara activitati in mod independent; intreprinderi individuale; intreprinderi familiale si asociatii profesionale sau fundatii. Programul demareaza in 10 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.

Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata 2010
– buget 2010: 5.000.000 lei. Obiectivul programului este sprijinirea operatorilor economici prin facilitarea accesului la achizitionarea de masini, utilaje, instalatii de lucru, aparate si instalatii de masurare, control si reglare cu scopul imbunatatirii performantelor economice si tehnice ale operatorilor economici, urmarind adaptarea la cerintele determinate de statutul Romaniei de stat-membru al Uniunii Europene, prin cresterea nivelului de competitivitate.

Programul national multianual pe perioada 2005-2012 pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii 2010 - buget: 600.000 lei. Obiectivul programului: stimularea autoangajarii si cresterea numarului de femei intreprinzator in cadrul comunitatii de afaceri; dezvoltarea capacitatii si spiritului antreprenorial in randul femeilor; imbunatatirea performantelor economice ale intreprinderilor existente conduse de femei prin cresterea gradului de pregatire a personalului ca urmare a educatiei antreprenoriale; cresterea numarului de noi locuri de munca. Beneficiarii programului: femeile care au cetatenia romana, varsta peste 18 ani si cel putin studii medii definitivate.

Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare - start 2010 - buget: 6.000.000 lei. Obiectivul programului: dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale bazate pe cunoasterea si gestionarea optima a resurselor in vederea adaptarii rapide la rigorile determinate de globalizarea pietelor si de integrarea Romaniei in Uniunea Europeana; sprijinirea demararii si dezvoltarii firmelor nou infiintate (start-up-uri) prin facilitarea accesului acestora la finantare si stimularea infiintarii de noi microintreprinderi, respectiv imbunatatirea performantelor celor existente. Beneficiarii programului: persoane fizice, cetateni romani, cu varsta cuprinsa intre 18 si 40 ani neimpliniti si cu studii medii sau superioare definitivate si societati comerciale (microintreprinderi).

 

Pe scurt...

Cum puteţi deveni membru?

În baza completării cererii si a achitării taxei de înscriere, iar ulterior a achitării unei cotizaţii (funcţie de cifra de afaceri, dar min. 2 000 000 lei anual), veţi putea obţine calitatea de membru al CCIA cu drepturi depline.

Servicii de promovare

Camera de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin oferă firmelor interesate servicii de promovare a produselor/serviciilor prin intermediul site-ului C.C.I.A. C.-S.

Pentru detalii contactaţi-ne la tel. +40-255-21.58.29.

Banner
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack