Împreună pentru afacerea ta!

Împreună pentru afacerea ta!

Căutare

Ştiri şi comunicate de presă

Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora

Camera de Comerț și Industrie Caraș-Severin, în parteneriat cu INFOR ELEA din San Secondo di Pinerolo (Italia) și Asociația „Spirit Românesc” O.N.L.U.S. din Roma, implementează proiectul „Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora”.

Chestionar

În vederea cunoașterii unor amănunte referitoare la părerea dvs., vă rugăm accesați link-ul de mai jos, să descărcați chestionarul, să-l completați și să-l trimiteți la adresa de email ccia@ccia-cs.ro.

CHESTIONAR

Statistici

Avem 7 vizitatori online
Ştirile CCIA Caraş-Severin
Pagina de start > Ştiri > „Camera” a intrat pe ușa din dos
„Camera” a intrat pe ușa din dos
Duminică, 02 Octombrie 2016 20:42

Probabil că cei care au înființat la Reșița așa-zisa Cameră de comerț și industrie româno-chineză n-au aflat de Legea nr. 335/2007 a Camerelor de comerț din România. Dacă ar fi avut curiozitatea să o citească ar fi putut observa că la art. 3 - (1) scrie negru pe alb: ”Denumirea camera de comerț poate fi folosită numai de către cele constituite conform Decretului-lege nr.139/1990... și recunoscute prin Hotărârea Guvernului nr. 799/1990...” Iar mai departe la al. (3) se spune: „Denumirea camera de comerț poate fi utilizată numai de organizațiile constituite cu respectarea prevederilor prezentei legi.” Așadar, stimați membrii fondatori, vă rugăm să scrieți pe frontispiciul sediului, dar și pe documentele pe care le emiteți adevărul: Camera de Comerț Bilaterală România - China, Filiala Caraș-Severin. În română și în mandarină. Nu Camera de Comerț și Industrie Caraș-Severin.

Să nu credeți că avem o problemă cu ei. Nu, o asociație care să impulsioneze relațiile Caraș-Severinului cu China e binevenită. Mai ales că poporul prieten și frate chinez se află într-o continuă expansiune. Iar județul nostru, printre cele mai mari ca suprafață din România și cu o populație în continuă scădere, poate primi spre 100.000 de chinezi. Binențeles, alături de investiții care să creeze peste 100.000 de locuri de muncă. Ceea ce am înțeles că se va înâmpla, chiar dacă nu am participat la manfestările prilejuite de inaugurarea filialei din Reșița a pseudocamerei de comerț România-China. De ce n-am fost prezenți la ”eveniment”? Pentru că s-a lucrat subversiv, fără implicarea noastră. Iar invitația de participare am primit-o în după-amiaza zilei de miercuri, probabil cineva atrăgându-le atenția organizatorilor asupra acestui fapt. Noi am putea fi deschiși colaborării cu filiala, pe baza unor principii corecte în relația cu mediul de afaceri din Caraș-Severin, cu membrii noștri și ai lor. Sper ca liderii asociației (pentru că, bănuiesc, s-au constituit pe legea asociațiilor și fundațiilor?!) să înțeleagă ce am vrut să spun. Dar primordial este să-și modifice sigla și logo-ul. Iar apoi să reușescă să aducă câți mai mulți investitori chinezi la Reșița și în județ. Succes deplin Dragonilor roșii din Caraș-Severin!

Petru Buzzi
Președintele Camerei de Comerț și Industrie Caraș-Severin

 

Pe scurt...

Cum puteţi deveni membru?

În baza completării cererii si a achitării taxei de înscriere, iar ulterior a achitării unei cotizaţii (funcţie de cifra de afaceri, dar min. 2 000 000 lei anual), veţi putea obţine calitatea de membru al CCIA cu drepturi depline.

Servicii de promovare

Camera de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin oferă firmelor interesate servicii de promovare a produselor/serviciilor prin intermediul site-ului C.C.I.A. C.-S.

Pentru detalii contactaţi-ne la tel. +40-255-21.58.29.

Banner
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack