Împreună pentru afacerea ta!

Împreună pentru afacerea ta!

Căutare

Ştiri şi comunicate de presă

Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora

Camera de Comerț și Industrie Caraș-Severin, în parteneriat cu INFOR ELEA din San Secondo di Pinerolo (Italia) și Asociația „Spirit Românesc” O.N.L.U.S. din Roma, implementează proiectul „Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora”.

Chestionar

În vederea cunoașterii unor amănunte referitoare la părerea dvs., vă rugăm accesați link-ul de mai jos, să descărcați chestionarul, să-l completați și să-l trimiteți la adresa de email ccia@ccia-cs.ro.

CHESTIONAR

Statistici

Avem 33 vizitatori online
Ştirile CCIA Caraş-Severin
Pagina de start
Ne-a părăsit Sorin Frunzăverde (1960-2019)
Luni, 04 Noiembrie 2019 13:49

Fondatorul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Caraș-Severin și primul ei președinte, între 1990 și 2004, Sorin Frunzăverde a încetat din viață în urma unei boli nemiloase în 3 noiembrie 2019. Oamenii pe care Dumnezeu îi iubește îi ia la El Duminica. Sunt buni, generoși, înțelepți. Sorin Frunzăverde a fost unul dintre cei aleși pentru a i se alătura lui Dumnezeu în Ceruri. Poate prea devreme, poate prea dureros pentru cei care l-au prețuit și l-au iubit. Așa cum și el i-a prețuit și iubit.

Sorin Frunzăvere a fost un OM minunat, cu o cultură vastă, cu calități, dar și cu defecte. Pentru cei care l-au cunoscut bine și l-au înțeles primează calitățile, ceilalți n-au văzut decât partea umbrită a carierei sale de politician. Dar a fost un om politic cum Banatul de Munte n-a avut de multă vreme și multă vreme nu va avea. Locul lui nu era la Reșița, ci în politica mare. Poate nici el n-a vrut, poate nici alții nu l-au vrut. Era prea deștept pentru clasa politică submediocră care s-a perpetuat 30 de ani la putere sau în opoziție. Merita mai mult. Merita să fie prim-ministru sau chiar Președintele României. Cei care l-am cunoscut îndeaproape asta credem.

Acum, când sufletu-i se-ndreaptă spre alte zări mai bune, să amintim câteva din etapele  vieții sale. S-a născut la Bocșa, a învățat la Reșița, fiind un elev eminent, a făcut metalurgia la București, că așa era tradiția, s-a întors la Reșița, a lucrat la Combinatul siderurgic. Decembrie 1989 l-a prins în vâltoarea sa. A fost printre fondatorii FSN. În 1990 a înființat Camera de Comerț și Industrie Caraș-Severin, al cărei președinte a fost până în 2004. Între timp a intrat în politică, devenind președintele organizației Partidului Democrat din Caraș-Severin și vicepreședinte al partidului la nivel național. A părăsit partidul în 2012 pentru a se alătura unui proiect politic care a eșuat. Nu din cauza lui. În 1996 a fost ales președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, ocupând această funcție patru legislaturi.

Între 1997 și 2007 a fost de patru ori ministru, de două ori al apărării. Militarii cu care a lucrat în acea perioadă spun că a fost cel mai bun ministru al apărării din istoria postdecembristă a României. A fost deputat și europarlamentar. A fost scos din politică în 2015 în urma unor acuzații dubioase și a unui proces măsluit. Scârbit, mi-a spus că n-o să mai revină în viața publică. Apoi i s-a declanșat  și boala, care s-a agravat, s-a complicat. Atunci, n-a putut părăsi țara pentru o operație în străinătate. S-a retras la Camera de comerț, unde-și mai primea din când în când prietenii care nu-l părăsiseră. În 26 aprilie, la 59 de ani, l-am sărbătorit doar o mână de oameni. Acum s-a stins... Cu regretul că n-a putut înfăptui ceea ce și-a propus, cu regretul că ar fi putut da mai mult locului pe care l-a iubit și pe care nu l-a părăsit decât prin moarte.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Petru Buzzi

 

Pe scurt...

Cum puteţi deveni membru?

În baza completării cererii si a achitării taxei de înscriere, iar ulterior a achitării unei cotizaţii (funcţie de cifra de afaceri, dar min. 2 000 000 lei anual), veţi putea obţine calitatea de membru al CCIA cu drepturi depline.

Servicii de promovare

Camera de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin oferă firmelor interesate servicii de promovare a produselor/serviciilor prin intermediul site-ului C.C.I.A. C.-S.

Pentru detalii contactaţi-ne la tel. +40-255-21.58.29.

Banner
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack