Împreună pentru afacerea ta!

Împreună pentru afacerea ta!

Căutare

Ştiri şi comunicate de presă

Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora

Camera de Comerț și Industrie Caraș-Severin, în parteneriat cu INFOR ELEA din San Secondo di Pinerolo (Italia) și Asociația „Spirit Românesc” O.N.L.U.S. din Roma, implementează proiectul „Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora”.

Chestionar

În vederea cunoașterii unor amănunte referitoare la părerea dvs., vă rugăm accesați link-ul de mai jos, să descărcați chestionarul, să-l completați și să-l trimiteți la adresa de email ccia@ccia-cs.ro.

CHESTIONAR

Statistici

Avem 12 vizitatori online
Ştirile CCIA Caraş-Severin
Pagina de start > Comunicate de presă > Ne pregătim de Top și așteptăm investitori
Ne pregătim de Top și așteptăm investitori
Vineri, 30 Septembrie 2016 21:42

Economia județului Caraș-Severin este sublimă și chiar nu lisește cu desăvârșire. Pe ici, pe colo, se mai mișcă timid câte ceva. Deși numărul firmelor care depun bilanțul în termenul legal scade de la un an la altul, numărul celor care se califică pentru participarea la Topul firmelor crește. Anul acesta, din 5004 societăți comerciale care și-au depus declarațiile fiscale până la 31 iulie, 949 au indicatori de top. Cum s-ar zice, se diminueză cantitatea în detrimentul calității. Numai că, în același timp, scade și contribuția județului la PIB-ul României, scade și nivelul de trai al locuitorilor, scade și populația județului. Și ne întrebăm ce mai reprezintă Caraș-Severinul astăzi? Minele au fost închise, mormanele de fiare vechi au fost vândute și tăiate pe nimic, forța de muncă cu care ne mândream a migrat sau a ieșit la pensie. Și totuși avem un județ frumos. Însă prost administrat. De peste 25 de ani așteptăm un Mesia să ne salveze. Că investitori au fost, dar nu i-am primit sau i-am alungat. Iar ai noștri ca brazii nu prea au cu ce, nu prea au cu cine...

Pentru a ne face o imagine mai clară asupra potențialului economic al județului să exemplificăm cu cifre. Din cele 949 de firme calificate pentru Top, 630 sunt din sfera serviciilor și comerțului, 152 din industrie, 90 din construcții, 59 din agricultură și 21 din cercetare. Deci consumăm de aproape patru ori mai mult decât producem. Asta înseamnă că mai este loc pentru firme noi. Care să producă. Mai ales că cifrele ne spun că în Caraș-Severin sunt doar două firme foarte mari, opt mari, 24 de întreprinderi mijlocii și 382 mici. Până la 5004 sunt microîntreprinderile, cu zero până la nouă angajați, cu cifre de afaceri nesemnificative.

Așadar, ne pregătim pentru Top. Ne pregătim să-i premiem pe cei mai buni, dar în același timp lansăm invitația potențialilor investitori să vină sau să revină în Caraș-Severin. Camera de Comerț și Industrie din Reșița le poate oferi un sprijin concludent în relația cu autoritățile publice din județ. Ne găsiți pe str. Petru Maior la nr. 71, ne găsiți la telefonul 0255215829 sau fax 0255220114. Ne găsiți prin e-mail la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza și ne găsiți dacă ne căutați.

Petru Buzzi

 

Pe scurt...

Cine sunt membrii Camerei?

Membrii CCIA sunt comercianţii persoane juridice şi fizice, organizaţiile de tip asociativ, care, pe baza voinţei libere exprimate, aderă la statutul Camerei.

Servicii de promovare

Camera de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin oferă firmelor interesate servicii de promovare a produselor/serviciilor prin intermediul site-ului C.C.I.A. C.-S.

Pentru detalii contactaţi-ne la tel. +40-255-21.58.29.

Banner
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack