Împreună pentru afacerea ta!

Împreună pentru afacerea ta!

Căutare

Ştiri şi comunicate de presă

Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora

Camera de Comerț și Industrie Caraș-Severin, în parteneriat cu INFOR ELEA din San Secondo di Pinerolo (Italia) și Asociația „Spirit Românesc” O.N.L.U.S. din Roma, implementează proiectul „Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora”.

Chestionar

În vederea cunoașterii unor amănunte referitoare la părerea dvs., vă rugăm accesați link-ul de mai jos, să descărcați chestionarul, să-l completați și să-l trimiteți la adresa de email ccia@ccia-cs.ro.

CHESTIONAR

Statistici

Avem 12 vizitatori online
Ştirile CCIA Caraş-Severin
Pagina de start > Comunicate de presă > Două proiecte POSDRU finalizate cu succes
Două proiecte POSDRU finalizate cu succes
Miercuri, 21 Octombrie 2015 20:55

”Noi locuri de muncă în mediul rural” și ”Oportunități de integrare rapidă pe piața muncii a șomerilor din Regiunile Vest și Centru” sunt două proiecte cofinanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ”Investește în oameni!” finalizate cu succes de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Caraș-Severin la sfârșitul lunii septembrie 2015. Prin efortul comun al partenerilor implicați în cele două proiecte - SC B’Art Consulting SRL Oravița, Asociația pentru Tineret Fidelitas Miercurea-Ciuc, SC Praktik Consulting & Comp SRL Miercurea-Ciuc, SC AMS Human Resources SRL Oradea, Asociația TIMIX Timișoara, AJOFM Caraș-Severin, SC Top Media SRL Reșița și INFOR Consorzio Interaziendale per la Formazione din Italia, alături de CCIA Caraș-Severin - au fost realizați și depășiți toți indicatorii asumați.

Grupul țintă din cele două proiecte, format din șomeri și persoane ocupate în agricultura de subzistență a fost de aproape 1300 de persoane, dintre care 1135 au urmat diverse cursuri de formare profesională. Au fost organizate cursuri de calificare în meserii precum bucătar, brutar, lucrător în comerț, lucrător în alimentația publică, îngrijitor bătrâni la domiciliu, lucrător în insatlații pentru construcții, lucrător în structuri pentru construcții, agent vânzări, cursuri de competențe comune sau specializare precum competențe antreprenoriale, operator calculatoare, limba engleză, limba germană, contabilitate, formator, asistent relații publice și comunicare, lucrător în pensiune turistică, lucrător în gospodăria turistică, absolvenții acestora obținând diplome recunoscute.

Pentru a cunoaște experiența similară dintr-o țară europeană, câte 40 de experți și 40 de absolvenți ai cursurilor de formare au participat la vizite și schimburi de experiență in Italia, la partenerul transnațional și la diverse firme din Piemont.

Iar la final, cel mai important indicator – un loc de muncă pentru 17 la sută dintre participanții la instruire – a fost materializat prin angajarea unui număr de peste 120 de șomeri sau persoane ocupate în agricultura de subzistență în termen de șase luni de la absolvirea cursurilor, contribuind astfel la atingerea obiectivului general al proiectului: creșterea ratei de ocupare și facilitarea integrării pe piața muncii a șomerilor și persoanelor ocupate în agricultura de subzistență din Regiunile Vest și Centru.

Petru Buzzi
Președinte CCI Caraș-Severin

 

Pe scurt...

Informaţi-vă!

Camerele de comerţ şi industrie, prin atribuţii derivate din lege, sunt depozitarul exclusiv al unor date şi informaţii, care, solicitate la timp şi oferite cu promptitudine, vă scutesc de surprize şi capcane, permit identificarea potenţialilor aventurieri în mediul de afaceri şi asigură normala dezvoltare a comerţului.

Servicii de promovare

Camera de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin oferă firmelor interesate servicii de promovare a produselor/serviciilor prin intermediul site-ului C.C.I.A. C.-S.

Pentru detalii contactaţi-ne la tel. +40-255-21.58.29.

Banner
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack